Chaos in de klas..  van rommel overal en kids die druk bezig waren. Maar wat ik vooral zag waren de ontspannen en vrolijke koppies. En een juf die enorm stond te genieten. Terwijl er unieke werkstukken werden gemaakt kon de juf niet stoppen met glimlachen.

Hoe gaaf is het om te zien dat de kinderen groeien, ontspannen en lol hebben. Daar ben je toch leerkracht voor geworden? We willen  de ontwikkeling van kinderen ondersteunen dat zij zo goed mogelijk de toekomst in stappen. We willen dat zij groeien tot wie ze kunnen zijn, dat zij durven eigen keuzes te maken en veerkrachtig zijn. Maar we weten allemaal dat dit niet alleen met lezen en rekenen gaat lukken.Kunst is een plek voor kinderen om te leren vertrouwen op hun ideeën, zichzelf, en om te ontdekken wat mogelijk is.
~ MaryAnn F. Kohl ~

Creatieve activiteiten kunnen meer en bewuster worden ingezet in het onderwijs en de zorg. Helaas zie ik kennis, tijd en werkdruk professionals weerhouden om creatieve activiteiten te doen met de klas. Zonde! Tijdens mijn eigen jeugd waren de creatieve lessen ( toen nog handarbeid) enorm belangrijk voor mij. Het was een moment van ontspanning. Een moment van ontdekken. En door mijn eigen creatieve processen groeide mijn zelfvertrouwen.

Met mijn eigen ervaring en kennis, weet ik hoe belangrijk creatief bezig zijn is en kan zijn.
 Het vergroot het creatief denken, maar ook kan het ingezet worden bij communicatie,
leren omgaan van emoties en gevoelens, motorische ontwikkeling, samenwerken enz.
Alleen het creëren op zich brengt al veel vreugde bij de kinderen en dus ook de professional.

Ik ga scholen/instellingen helpen om meer creativiteit in te zetten.
Ik help professionals om het leuk en makkelijk te maken.
En om creativiteit  bewust en doelgericht  in te kunnen zetten zonder er teveel kaders aan te geven.
Maar vooral om te genieten van het creëren, voor de kinderen en de professional.

Voor professionals bied ik:
  • een creatieve workshop voor professionals. Ik deel mijn kennis, we gaan samen in gesprek over creativiteit in de klas/groep en gaan jullie zelf creatief aan de slag om te ervaren.
  • meedenken in hoe kunnen jullie creativiteit meer inzetten in het huidige programma. Zonder dat het extra tijd kost en het ook leuk is om te doen.
  • ondersteuning voor de professional tijdens creatieve activiteiten in het neerzetten, uitvoeren en observeren.

Creativiteit inzetten voor jouw medewerkers

Niet alleen voor de creativiteit maar voor de gehele kwaliteit van zorg en onderwijs is het natuurlijk belangrijk dat de professional zich prettig voelt. Dat zij/hij met plezier naar het werk komt, goed op plek zit en fijn samen kan werken met het team. Ook daarin kan Happiness Atelier ondersteuning in bieden door het verzorgen van creatieve teambuilding workshops tot persoonlijke ontwikkelings-trajecten. Meer weten over de mogelijkheden?
Neem gerust contact met mij op om vrijblijvende afspraak te maken om dit te bespreken.

Ik ben een Qrabblaar

Werk jij in het onderwijs of kinderopvang? Dan kun je mij inboeken via Qrabbl. Ik kom dan met mijn eigen creatieve gelukslessen de klas overnemen. Qrabbl is een organisatie die het onderwijs ondersteunt door het aanbieden van creatieve leerkrachten. Heb jij een gat in het rooster of opzoek naar creatieve lessen op school? Kijk dan op de website van Qrabbl.

Maak van jouw kids geluk kunstenaars..


Wil jij in de klas/op de groep meer creativiteit in zetten maar weten jullie niet goed hoe? Ik help jullie graag! Neem gerust met mij contact op om te bespreken waar jullie vragen liggen en hoe ik hier voor jullie het beste op kan aansluiten.