Het voelde magisch...

Ik herinner mij dat ene magische moment, meer dan 10 jaar geleden. Laat me je meenemen naar die tijd. Het was tijdens een pauze tijdens mijn NLP-opleiding. Ik liep naar voren en zonder aarzeling ging ik zitten op de hoge kruk van de trainer. Terwijl ik de zaal inkeek, voelde ik een ongelooflijk warme energie die door mijn lichaam stroomde. Wat gebeurde hier? Ik werd overspoeld door gevoelens en emoties.

Ik nam mijn plaats in, vol vertrouwen, zonder verwachtingen, zonder gedachten en overtuigingen die me beperkten. Dit was een stap die ik nog nooit eerder had durven zetten. Hier zat ik, volledig mezelf te zijn. Het voelde als magie, en ik wist dat ik meer wilde. Vanaf dat moment begon mijn reis om meer over mezelf te leren, om te ontdekken wie ik werkelijk ben en hoe ik meer van die magie in mijn leven kon brengen.

Die NLP-opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren) was het startpunt voor mijn transformatie. Hoewel ik niet graag woorden als 'life-changing' en 'transformerend' gebruik, heeft deze opleiding mijn leven inderdaad op zijn kop gezet. Toch heeft het meer dan 10 jaar geduurd voordat ik de moed had om volledig voor mezelf te kiezen, niet alleen in mijn persoonlijke leven, maar ook in mijn werk. Eind 2020 nam ik de beslissing om mijn baan op te zeggen. Ik had 15 jaar in dezelfde branche gewerkt, maar ik kon mijn plek niet vinden. Toen dacht ik: "Waarom zeg ik mijn baan niet gewoon op?"

Ik voelde diep van binnen dat dit de juiste stap was. In het begin van 2021 begon ik een traject bij Marlies van der Hout om mijn eigen praktijk te starten, en zo werd Happiness Atelier geboren.

De weg ernaar toe...

Natuurlijk, de weg was hobbelig, en ik ben meer dan eens gestruikeld. Mijn dieptepunt was de periode voorafgaand aan de NLP-opleiding, wat ik nu beschouw als mijn depressieve fase. Ik worstelde met mezelf, voelde me ongelukkig en eenzaam, dit alles als twintiger. Toen ontmoette ik mijn man, mijn rots in de branding, en krabbelde ik weer op. Ik liet mijn innerlijke strijd achter me en concentreerde me op mijn rol als gelukkige vriendin, vrouw en moeder.

Ik kan het allemaal

Ik dacht altijd dat ik alles kon. Dat verwachtte ik van mezelf. Maar de realiteit van het moederschap, vooral in combinatie met werk, bleek zwaarder dan ik had gedacht. Het is een uitdaging, vooral als je geen voldoening uit je werk haalt. Elke twee jaar zocht ik wanhopig naar nieuwe uitdagingen, maar ik besefte pas later dat dit niet de oplossing was. Het liep zo ver dat ik huilend naar mijn werk reed en zelfs last kreeg van paniekaanvallen, drie jaar geleden. Ik wist niet wat me overkwam.

En toen, op dat beslissende moment, zei ik tegen mezelf: "Genoeg is genoeg." Ik drukte op de stopknop, resette mijn leven en begon helemaal opnieuw: "Wat wil ik echt?" Wat heeft me vooral geholpen om uit mijn vaste routine en veilige comfortzone te stappen, was afstand nemen. Corona heeft mij hiermee geholpen, omdat het mij de afstand gaf die ik nodig had om deze beslissing te nemen. Ik besefte dat ik niet langer voor anderen wilde werken; ik wilde mijn eigen weg creëren.

Dit is wat ik jou ook gun! Het kiezen van je eigen pad, het durven nemen van stappen buiten je comfortzone, want dat is waar de schatten liggen. Of het nu gaat om werk, gezin, persoonlijke ontwikkeling, of iets anders; wanneer je keuzes maakt vanuit een diepe verbinding met jezelf, zal je leven er zoveel mooier uitzien. Als creatief coach wil ik je helpen om die innerlijke verbinding (opnieuw) te ontdekken.

Is het voor jou tijd om je eigen pad te kiezen? Om te ontdekken: "Wat wil ik echt?" "Wat heb ik nodig en waar word ik echt gelukkig van?" Zou je dit op een creatieve manier willen onderzoeken? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we bespreken hoe ik je kan begeleiden op deze (creatieve) reis.