Het voelde magisch...

..  en ik zal het moment nooit vergeten. Ik neem je mee naar dat moment iets meer dan 10 jaar geleden. Het was pauze tijdens mijn NLP opleiding. Ik loop naar voren en zonder er bij na te denken ga ik zitten om de hoge kruk van de trainer. Ik kijk de zaal in. Een gigantisch warme energie gaat door mijn lichaam. Wat gebeurd hier? Ik werd overspoeld voor gevoelens en emoties.

Ik nam mijn plek in, mijn eigen plek zonder verwachtingen, zonder gedachtes en overtuigingen. Vol vertrouwen zat ik daar vooraan. Iets wat ik nog nooit eerder had durven doen. Ik was volledig mijzelf. Wauw, dit voelt magisch dacht ik. Hier wilde ik meer van! En vanaf dat moment ben ik steeds meer gaan leren over mijzelf, wie ben ik en hoe krijg ik meer van die magie in mijn leven.


De NLP opleiding ( Neuro Linguïstisch Programmeren) is voor mij een startpunt geweest. Hoewel ik niet zo ben van de termen ‘life changing’ en ‘transformerend’, deze opleiding heeft mij zo ontzettend veel gebracht. Toch heeft het erna meer dan 10 jaar geduurd voor ik de knoop door hakte om volledig voor mijzelf te kiezen. Om niet alleen andere keuzes te maken in mijn privé leven maar nu ook in mijn werk. Eind 2020 zei ik mijn baan op. Al 20 jaar aan het werk waarvan 15 jaar in de gehandicaptenzorg.. maar ik kon maar niet ‘mijn plek’ vinden. En toen ging de knop om. ‘Waarom zeg ik dan niet gewoon mijn baan op?

Zo gedacht, zo gedaan want ik voelde in alles dat ik dit te doen had. Ik begon begin 2021 een traject bij Marlies van der Hout voor het starten van je eigen praktijk.. En Happiness Atelier was ‘geboren’.

De weg ernaar toe...

.. ben ik zeker zo nu en dan gestruikeld. Mijn diepste dal was de periode voor de NLP opleidingen. Zelf zie ik dit als mijn depressieve periode. Ik zat ontzettend met mijzelf in de knoop en voelde mij ongelukkig en eenzaam. En dat al als begin twintiger. Ik ontmoette mijn man. Als ridder op het witte paard werd hij mijn houvast deze periode en ik krabbelde overeind. De reden van de periode werd aan de kant geschoven en ik stortte mij helemaal op het leven van de gelukkige vriendin.. daarna vrouw van.. daarna moeder van


Ik kan het allemaal..

.. dacht ik altijd. Dat verwachte ik van mijn zelf. De werkende vrouw, moeder van twee kids en tijd hebben voor allerlei leuke dingen. Nou hoewel ik als kind droomde om moeder te worden, vind ik de realiteit toch wel zwaarder. De spiegel die je continue voor je krijgt, dat was wel even slikken. Moederschap combineren met werk vraagt ook heel wat aan mij. Het is niet niks, zeker niet als de rust niet kan vinden op/in je werk. Elke twee jaar zocht ik weer tussen de vacatures naar andere uitdagingen, waarvan ik nu goed weet is dat juist dit niet de oplossing was). Ik liet dat zover komen dat ik huilend naar werk reed en zelfs 3 jaar geleden paniek aanvallen had. Ik wist niet wat mij overkwam!

En dan komen we weer op het moment dat ik de knoop doorhakte en zei tegen mijzelf  ‘’nu is het genoeg’’. Op de stop knop drukken, resetten en opnieuw gaan kijken vanaf nul: wat wil ik?. Wat mij vooral geholpen heeft om uit mijn vaste sleur te stappen en vooral ook uit mijn veilige kader, was afstand. Daar mag ik corona voor bedanken. Want mede doordat ik afstand tussen mij en het team voelde, kon ik deze beslissing maken. Ik besefte dat ik niet wil blijven werken voor anderen. Ik wilde mijn eigen pad gaan creëren.

En dat gun ik eigenlijk iedereen! Kiezen voor je eigen pad, durven stappen uit de veilige kaders. Want alle schatten liggen juist daar buiten. En of dit nu gaat over werk, het gezin, persoonlijke ontwikkeling etc. Wanneer jij keuzes kunt maken vanuit verbinding met jezelf, dan gaat je leven er zoveel mooier uit zien. En als creatief coach wil ik jou helpen om die verbinding in jezelf (terug) te vinden.

Als kind was ik...

.. altijd creatief in de weer. Dansen, zingen, instrumenten bespelen, schilderen en tekenen. De creatieve lessen waren mijn favoriete vakken. Hoe ouder ik werd, hoe minder ik hiermee bezig was. Toch nu als volwassenen zoek ik het continue op. Ik vind alles leuk om te maken, van schilderen tot sieraden, van opknappen van meubels tot art journals maken. Ik vind in het creëren mijn rust, inspiratie en joy.

Mijn missie is om al het moois te kunnen laten stralen. Ik kan in alles en iedereen iets moois zien. Ik kan zo ontzettend genieten wanneer de ander een stapje maakt, wanneer een kind trots is op haar werk, wanneer twee moeders samen een klik hebben. Ik geniet van de kleinste dingen, van de mooie verbindingen die worden gemaakt.
En hoe mooi is het dat ik de ander kan helpen niet alleen met mijn kennis en ervaring, maar ook met mijn creatiekracht. En zo kwamen mijn twee grootste passies.. anderen helpen en creëren, samen tot creatief coach van Happiness Atelier.

Is het voor jou tijd om je eigen pad te kiezen? Om uit te zoeken  
‘’Wat wil ik echt?’’
’’Wat heb ik nodig en wat maakt mij echt gelukkig?’’
Lijkt het jou om op creatieve wijze dit uit te zoeken? Neem gerust contact met mij op. Met een vrijblijvende afspraak kunnen we samen bespreken wat ik jou kan bieden om deze (creatieve) reis aan te gaan.